Hoe leer je een kind de tanden te poetsen?

Wanneer je te laat begint met het oefenen van het tanden poetsen bij je kind kunnen er problemen ontstaan. Zo kan het zijn dat je kindje niet eens zijn of haar mondje open wil doen. Je kan daarom niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van tandenpoetsen.

Spelende wijs kan je jouw kind leren om de tanden te poetsen met deze tips zal het tandenpoetsen makkelijker worden en zal je kindje er meer plezier in krijgen.

Wees altijd enthousiast als je kindje zijn of haar tanden laat poetsen door jou of als je kindje zelf de tanden poetst. Beloon je kindje goed met aandacht, je kan je kindje ook belonen met een leuke sticker. Later kan je dit dan afbouwen.

Tandenborstel uitkiezen
Neem je kindje gezellig mee naar de winkel en laat je kind een mooie of leuke tandenborstel uitkiezen. Het is ontzettend leuk om iets uit te kiezen en natuurlijk om het uit te proberen.

Tandenborstel als speelgoed
Koop voor je kindje een extra tandenborstel waar hij of zij mee kan spelen. Zo kan je kindje de tanden poetsen van poppen en knuffels.

Rollen omdraaien
Draai de rollen eens een keer om en laat je kindje jouw tanden poetsen. Doe lekker enthousiast, zodat je kindje begrijpt dat het leuk is.

Samen tandenpoetsen
Wanneer je iets samen doet is het altijd leuker en dat geldt ook voor tandenpoetsen. Wanneer jij jouw tanden poetst zal je kindje sneller gemotiveerd raken om ook de tanden te poetsen. Je kan er ook een leuk wedstrijdje van maken: Wie het langs de tanden kan poetsen.

Tags Opvoeding
Delen