Kind eet slecht: Tips bij moeilijke eter

Het kan ontzettend vervelend zijn als jouw kindje een slechte eter is. Vooral groente en fruit wordt vaak geweigerd. Het is belangrijk dat je kindje genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Er kunnen genoeg redenen zijn waarom jouw kind zo slecht eet. Met deze tips zal je kindje weer een stuk makkelijker gaan eten.

Volle maag
Geef je kindje aan het eind van de middag geen snoep als hij of zij trek heeft. Tijdens het avondeten kan de maag dan nog vol zitten. Geef liever tegen de trek een klein gezond tussendoortje.

Wennen
Soms moet je kind gewoon nog even wennen aan de smaak of structuur, je kindje zal dan vaker moeten proeven om het uiteindelijk lekker te gaan vinden. Natuurlijk kan je kind niet alles lekker vinden.

Kleine porties
Schep maar kleine porties op het bord van je kind. Als je kindje het eten niet lekker vind, zal een grote berg eten het alleen maar lastiger maken. Je kind gaat bij een grote hoeveelheid eten meer treuzelen en vervelen. Schep daarom liever maar kleine porties op, dit ziet er veel minder erg uit voor je kindje.

Belonen voor proeven
Proeft of eet je kind eindelijk iets, beloon hem of haar dan goed. Wees lekker enthousiast en geeft je kind als beloning aandacht voor het goede gedrag. Slecht gedrag tijdens het eten kan je het beste negeren.

Andere bereiding
Vooral groente kan voor veel problemen zorgen. Bereid de groente op een andere manier als normaal of verstop de groenten tussen andere smaken.

Koken met je kindje
Laat je kind mee helpen met het eten koken. Veel kinderen vinden het hartstikke leuk om te helpen. Eten dat je kind zelf heeft gemaakt zal veel sneller geproefd worden.

Creatief met eten
Welk kind houdt nou niet van een lachend gezicht of eten in de vorm van een dier? Wees lekker creatief en maak het eten vrolijk. Het wordt dan voor je kindje aantrekkelijker om het op te eten.

Delen