Speeltips en DIY ideeën voor de herfst

Het is weer tijd voor de herfst, dat betekend ook dat alle zomerse spelletjes voor de kinderen voorbij zijn. Maar ook in de herfst is er genoeg leuks te doen voor de kinderen. Kinderen kunnen heerlijk buiten spelen en in het bos spullen verzamelen.

In de herfst kan je ook lekker creatief aan de slag met de natuur, denk maar aan knutselen met bladeren en kastanjes.

Maak dus een lekkere boswandeling met het gezin en ga aan de slag!

Speurtocht/verzameltocht
Zet een tocht uit en bedenk meerdere opdrachten. Je kan er ook voor kiezen om een lijst te maken met verzamelobjecten. Bij opdrachten kan je denken aan puzzels, maar ook aan een foto die ze moeten maken. Een speurtocht of verzameltocht kan je uiteraard ook goed combineren. Beide tochten zijn leuk voor alle leeftijden, dus ook voor volwassen. Het is hartstikke leuk en gezellig om in een groepje samen te werken.

Kastanje poppetjes
Ik weet nog heel goed hoe ik vroeger wilde kastanjes zocht en er grappige poppetjes van maakte. Met cocktailprikkers en meerdere kastanjes kan je poppetjes en dieren maken. Met prikkers kan je de poten vormen of een staart. Je kan ook een prikker gebruiken om een hoofd te plaatsen op een andere kastanje. Met stiften kan je gezichtjes tekenen.

Schilderij van bladeren
De herfst brengt vele kleuren met zich mee en deze kleuren zien we vooral aan de gevallen boombladeren. Je kan een leuk schilderij maken door bladeren van verschillende kleuren en vormen op papier of canvas te plakken.

Herfstkrans maken
Met bladeren, dennenappels, eikels en takjes kan je een prachtige krans maken. In de winkel kan een strokrans kopen en met draad kan je van alles aan de krans vastbinden.

Uil van dennenappel
Je kan heel leuk een dennenappel omtoveren tot een uiltje. Dit doe je door stukje geknipt vilt op de dennenappel te plakken.

Dennenappels en eikels verven
Je kan hele mooie decoratie maken door dennenappels of eikels te verven. Je kan ook glitter gebruiken als je dat mooi vind.

Natuur bekijken
In de herfst is het bos prachtig en levendig. Kinderen kunnen paddenstoelen bekijken en op zoek gaan naar sporen van dieren. Neem een spiegel en een loep meer om de natuur beter te kunnen bekijken.

Tags DIYHerfst
Delen