Tips voor kopen van kinderschoenen

Het is erg belangrijk om de juiste schoenen te kopen voor je kind. Kindervoeten zijn nog in de ontwikkeling en erg kwetsbaar. Verkeerde schoenen kunnen nare gevolgen hebben voor de voeten.

Te strakke schoenen
Laat je kind nooit te strakke of te kleine schoenen dragen, de ontwikkeling van de voeten wordt hierdoor erg verstoord. De voeten kunnen zich verkeerd ontwikkelen en onnatuurlijke vormen aannemen. Dit zal leiden tot veel klachten zoals pijn in de voeten, knieën en rug. Een kind kan hier de rest van zijn of haar leven last van houden.

Te grote schoenen
Een kind mag ook geen schoenen dragen die te groot zijn. De voetjes gaan dan namelijk schuiven in de schoen en er zal eeltvorming ontstaan.

Leren schoenen
Leren schoenen zijn ideaal voor kindervoetjes. Leer ventileert goed en de leren schoentjes zullen zich snel aanpassen aan de voeten. Zo blijft de natuurlijke vorm behouden.

Koop altijd nieuwe schoenen
Koop nooit tweedehandse kinderschoenen. Deze schoenen hebben zich aangepast aan de voeten van de eerste drager. Elke voet heeft een unieke vorm, als een kind tweedehands schoenen draagt kan dit ene nadelig effect hebben op de groei van de voet.

Flexibele zolen
Kies voor kinderschoenen met een flexibele zool. De zolen moet je makkelijk kunnen buigen.

Delen