Waarom knuffelen met je kind belangrijk is

Knuffelen is erg belangrijk om te doen, het versterkt namelijk de band tussen twee personen. Knuffelen heeft veel positieve effecten op jou en je kind.

Geliefd voelen
Je kan je kind overladen met cadeau’s en iedere dag zeggen dat je van jouw kind houdt, maar uiteindelijk voelt een kind zich juist het meest geliefd door een knuffel. Het zijn niet de woorden die belangrijk zijn, maar juist de daden. Met een knuffel kan je soms ook beter je gevoelens uiten dan met woorden. Een kind zal zich speciaal voelen door de knuffels.

Troost
Je kan een kind op een prettige manier troosten als hij of zij verdrietig is of niet lekker in zijn vel zit. Tijdens het knuffelen ben je dicht bij elkaar en dat voelt vertrouwd. Door het vertrouwde gevoel zal je kind sneller met je delen wat er dwars zit.

Stressverlagend
Knuffelen is ook erg goed voor de gezondheid, knuffelen verlaagd namelijk de bloeddruk. Wanneer je knuffelt komt de stof oxytocin vrij, dit is een stofje in de hersenen. De stof oxytocin zorgt er voor dat de bloeddruk omlaag gaat en dat je minder stress voelt. Je kind zal zich meer ontspannen in jouw armen. Het stofje oxytocine speelt ook een belangrijke rol bij het maken van sociale contacten.

Resultaat van knuffelen
Door het knuffelen leert je kind liefde op een natuurlijke manier te ervaren. Je kindje kan zijn liefde weer doorgeven aan andere kinderen. Je kind zal meer begrip hebben voor andere kinderen. Kinderen die knuffelen zijn minder agressief of druk en de relatie met de ouders is veel ontspannender.

Delen